Mesiace október a november boli venované tradíciám turčianskej kuchyne. Žiaci sa postupne zoznamovali s kuchyňou prastarých mám, s majsterkami odborného výcviku zbierali informácie a recepty známych, ale aj dávno zabudnutých turčianskych jedál. Zo zozbieraných receptov vytvorili nástenku, vzájomne si povymieňali informácie a nakoniec zostavili jedálny lístok.
Projekt vyvrcholil 22. novembra 2017. Bol ukončený prípravou vybraných jedál, ich prezentáciou a ochutnávkou v stredisku OVY.
Žiaci pripravovali pokrmy podľa jedálneho lístka prastarých mám:
Bočpor ( hustá polievka z drobov a koreňovej zeleniny zjemnená smotanou )
Domáci chlieb
Zemiaková baba ( pečená na plechu )
Hašé z mletého mäsa
Fánky
Všetky jedlá výborne chutili a sú inšpiráciou pre racionálne stravovanie!